Δωρεές CoViD-19: Διατίθενται για αγορά 17 ασθενοφόρων και σε δράσεις για την προστασία των πολιτών


Τη διάθεση του ποσού ύψους 2.503.250 που συγκεντρώθηκαν στον Ειδικό Λογαριασμό Αποπληρωμής Εκτάκτων Δαπανών από δωρεές για τη στήριξη τεσσάρων στοχευμένων δράσεων με στόχο την αντιμετώπιση και πρόληψη των συνεπειών της πανδημίας ανακοίνωσαν οι Υπουργοί Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και Υγείας Θάνος Πλεύρης.

“Το σύνολο των προσφορών που παραδόθηκαν από το υπουργείο Οικονομικών αφορούν στο σύνολό τους την προστασία των πολιτών. Οι πόροι που συγκεντρώθηκαν επιστρέφουν στην κοινωνία με διαφάνεια, αποτελεσματικότητα και σεβασμό”, τόνισαν.

Ειδικότερα θα διατεθούν

1.230.000 ευρώ για την αγορά 17 ασθενοφόρων βάσει των προδιαγραφών του ΕΚΑΒ και τα οποία θα διατεθούν από 3 στις 2 μεγαλύτερες υγειονομικές περιφέρειες και από 2 στις άλλες 7.

395.926 ευρώ για την υλοποίηση προγραμμάτων του Χαμόγελου του Παιδιού και συγκεκριμένα για μια ρυμουλκούμενη ιατρική μονάδα για δυσπρόσιτες περιοχές και ένα ετήσιο πρόγραμμα εμβολιασμού.

Επίσης θα διατεθούν 104.200 ευρώ στους Γιατρούς του Κόσμου για την προώθηση προγραμμάτων για τη αναγκαιότητα του εμβολιασμού και για παροχή φροντίδας σε ευάλωτους ηλικιωμένους.

Επιπλέον θα ενισχυθούν οι κοινωνικές δομές της χώρας

151.000 ευρώ θα διατεθούν για τα έξοδα διαμονής και κίνησης 50 νοσηλευτών του Ερυθρού Σταυρού για την ενίσχυση του εμβολιαστικού προγράμματος “Ελευθερία” και συγκεκριμένα για τη υποστηριξη των εμβολιαστικών κέντρων σε Μαρούσι και Γλυφάδα.

Τα υπόλοιπα 622.074 ευρώ θα διατεθούν σε άλλες δράσεις κοινωνικής πολιτικής που θα ανακοινωθούν προσεχώς από το Υπουργείο Οικονομικών.

Περισσότερα σε λίγο…

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

Source link