Επιστρέφει με τη Ford στο WRC ο Sebastien Loeb!


Μία πρόταση που συζητήθηκε αλλά δεν καρποφόρησε το 2005, πριν από 16 χρόνια, έρχεται να ταράξει τα νερά το 2022. Ο Sebastien Loeb επιστρέφει με περιορισμένο πρόγραμμα στο WRC με την ομάδα που είχε ως βασικό αντίπαλο στην επιτυχημένη του καριέρα στο θεσμό, τη Ford. Ο εννέα φορές παγκόσμιος πρωταθλητής έχει ως προσωπικό χορηγό τη Red Bull η οποία είναι και ο βασικός χορηγός της M-Sport Ford στο WRC. Έγινε η πρόταση να οδηγήσει ο Loeb το νέο, υβριδικό Puma, κάτι που έγινε τον Οκτώβριο στην Ισπανία. Οι εντυπώσεις του Loeb ήταν πολύ καλές, η σχέση του με τον Malcolm Wilson επίσης πολύ καλή από την εποχή που ήταν αντίπαλοι, η συνεργασία του με τη Hyundai είχε ολοκληρωθεί στο τέλος του 2020 κι έτσι οργανώθηκε μία ακόμα δοκιμή.

Αυτή πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο στις Γαλλικές Άλπεις και σχεδόν ένα μήνα μετά ήρθε και η επίσημη ανακοίνωση, ο Sebastien Loeb θα οδηγήσει για τη Ford, με περιορισμένο πρόγραμμα και την αρχή να γίνεται στο Rally Monte Carlo που ξεκινά στις 20 Ιανουαρίου. Ο Loeb έχει κερδίσει 7 φορές τον συγκεκριμένο αγώνα και έτσι θα αναθερμανθεί η μάχη με τον συμπατριώτη του, Sebastien Ogier που έχει 8 νίκες στο Monte Carlo. Ο Ogier, δε θα συμμετέχει σε ολόκληρο το πρωτάθλημα του 2022 αλλά σε λίγους μόνο αγώνες και το Monte Carlo θα είναι ένας από αυτούς. Ο Loeb δήλωσε πολύ ευχαριστημένος για την εξέλιξη αυτή δηλώνοντας επίσης ενθουσιασμένος με το νέο, υβριδικό Puma. Στο δεξί κάθισμα θα έχει την Isabelle Galmiche η οποία αποτελούσε για πολλά χρόνια μέλος του πληρώματος σημειώσεων του Loeb και αντικαθιστά τον Daniel Elena ο οποίος αποσύρθηκε από τους αγώνες.

Η Ford θα συμμετέχει στο Monte Carlo με 4 αυτοκίνητα και τους Craig Breen, Adrien Fourmaux και Gus Greensmith να τα οδηγούν. Μεγάλη σημασία έχουν οι δηλώσεις του Malcolm Wilson ο οποίος είπε μεταξύ άλλων πως η συμβολή του Loeb θα είναι καθοριστική για την ομάδα γιατί εκτός από τα καλά αποτελέσματα που είναι ικανός να φέρει, θα λειτουργήσει ως «μέντορας» για τους νεαρούς οδηγούς της ομάδας. Λογικά ο Loeb θα κληθεί να βοηθήσει ιδιαίτερα τον συμπατριώτη του, Adrien Fourmaux, κάτι που είχε συζητηθεί εδώ και μήνες. Ο Loeb θα συμμετέχει και φέτος στο Rally Dakar με την ομάδα Bahrain Raid Extreme την ευθύνη της οποίας έχει η Prodrive. Ο επικεφαλής της Prodrive, David Richards, έδωσε την άδεια στον Loeb να συνεργαστεί με την M-Sport θεωρώντας πως οι επιπλέον αγώνες θα διατηρούν σε φόρμα τον πιο επιτυχημένο οδηγό ράλλυ όλων των εποχών.



Source link