Τρίτο Πρόγραμμα: «Πες μου ένα παραμύθι τα Χριστούγεννα!» από την ομάδα Φλου! | Από 20.12  έως 31.12.21, 18.30


Τι θα γινόταν  αν κλείναμε τα μάτια και αφήναμε τη φαντασία μας ελεύθερη να σχεδιάσει εκείνη τα τοπία, να σκιτσάρει τις μορφές, να οραματιστεί έναν ολόκληρο κόσμο με τα δικά της χρώματα και σχήματα;

Η ομάδα Φλου, τον καιρό της απόλυτης κυριαρχίας της εικόνας, προτείνει να σβήσετε τις οθόνες και να δυναμώσετε τον ήχο! Την εορταστική περίοδο, θα απελευθερώσει τη δημιουργική φαντασία των μικρών ακροατών, από τη φαντασμαγορική μεν αλλά δεσμευτική εικόνα, για να τους παρασύρει στη μαγεία του ραδιοφώνου!

Δέκα χριστουγεννιάτικα παραμύθια, σκηνοθετημένα και ερμηνευμένα από την ομάδα Φλου, που την αποτελούν οι  Ελένη Δαφνή, Βερόνικα Δαβάκη, Δημήτρης Μαγγίνας, Ροζαλία Μιχαλοπούλου και  Αλέξανδρος Πέρρος.

Από τη Δευτέρα 20-12 έως και την Παραμονή των Χριστουγέννων, θα μεταδοθούν πέντε γνωστά παραμύθια με θέμα τα Χριστούγεννα, που μελοποιήθηκαν από πέντε νέους συνθέτες, με εμπειρία στο θέατρο και το παιδικό τραγούδι. Συμμετέχει η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ προσφέροντας στα παιδιά-ακροατές την ευκαιρία να εξοικειωθούν με τα ηχοχρώματα της συμφωνικής ορχήστρας.

Δευτέρα 20-12 : «Το αηδόνι του βασιλιά».  Μουσική Χρυσόστομος Καραντωνίου

Τρίτη 21-12 : «Ο τρομερός πολεμιστής». Μουσική Αχιλλέας Γουάστωρ

Τετάρτη  22-12: «Το τυχερό ελάττωμα». Μουσική Κωνσταντίνος Ευαγγελίδης

Πέμπτη 23-12 : «Το κοριτσάκι με τα σπίρτα». Μουσική Γιώργος Κασαβέτης

Παρασκευή  24-12:  «Τα πειραχτήρια των Χριστουγέννων». Μουσική Γιώργος Ανδριώτης

Από τη Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου έως την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς  θα μεταδοθούν άλλα πέντε χριστουγεννιάτικα παραμύθια τα οποία βασίζονται είτε σε υπαρκτές ιστορίες είτε αποτελούν πρωτότυπη μυθοπλασία της ομάδας. Διασκευασμένα για το ραδιόφωνο από την ομάδα Φλου και επενδυμένα με μουσική που επέλεξαν τα μέλη της.

Δευτέρα 27-12 : «Ρούντολφ»

Τρίτη 28-12 : «Τα χαμένα κάλαντα»

Τετάρτη 29-12 : «Οι άγνωστοι επισκέπτες»

Πέμπτη 30-12 :  «Ο χιονάνθρωπος που δεν ήθελε να λιώσει»

Παρασκευή  31-12 :  «Ζητείται Αη Βασίλης»

_______
Info

“Πες μου ένα παραμύθι τα Χριστούγεννα!” 

Τρίτο Πρόγραμμα 90,9 & 95,6

Δευτέρα 20 – Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2021, 18:30

Live Streaming:www.trito.gr

Facebook: www.facebook.com/tritoprogramma

Source link