Δεύτερο Πρόγραμμα 103.7: Στολίσαμε και σας περιμένουμε! | 20-25.12.2021


Στολίσαμε και σας περιμένουμε! Το Δεύτερο Πρόγραμμα εκπέμπει σε κλίμα γιορτινό, συνοδεύοντας τους ακροατές στις ετοιμασίες τους αλλά και τις γιορτινές περιστάσεις.

Από τη Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου, όλοι οι παραγωγοί και δημοσιογράφοι είναι παρόντες με ζωντανές εκπομπές στο κλίμα των ημερών.

Κάθε βράδυ μία συναυλία!

Κάθε νύχτα στις 23:00 από τη Δευτέρα έως και το βράδυ των Χριστουγέννων, ακούμε συναυλίες που έχουν τη δική τους ιστορία.

Δευτέρα 20.12.2021, ώρα 23:00. Αφροδίτη Μάνου και Νατάσσα Μποφίλιου από το Θέατρο Βράχων, 2007, σε μετάδοση Λίντας Ζαφειροπούλου. Με ζωηρή συναυλιακή ατμόσφαιρα και ένα Θέατρο Βράχων κατάμεστο, η «βετεράνος» Αφροδίτη Μάνου προσφέρει στη Νατάσσα Μποφίλιου τη στιγμή που καταγράφηκε ως η «πρώτη μεγάλη συναυλία της Νατάσας».

Τρίτη 21.12.2021, ώρα 23:00. Συναυλία-αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι, από το Μέγαρο Μουσικής, 2007, σε μετάδοση Λίντας Ζαφειροπούλου και Έλενας Διάκου. Μπορεί ο Μάνος Χατζιδάκις να απεχθανόταν την «αναμνησιολογία», εκείνη η συναυλία όμως στο Μέγαρο, 13 χρόνια μετά τον θάνατό του, ήταν ένα αληθινό tribute με ερμηνευτές τον Γιώργο Μαρίνο (για πρώτη φορά στο Μέγαρο!), την Έλλη Πασπαλά και τον Μάριο Φραγκούλη, με μαέστρο του Λουκά Καρυτινό.

Τετάρτη 22.12.2021, ώρα 23:00. Συναυλία με τη Δήμητρα Γαλάνη και την Άλκηστη Πρωτοψάλτη στο Πάρκο Ελευθερίας, 1986, σε μετάδοση της αξέχαστης Έφης Μεταλληνού. Ήταν 14 Ιουνίου του 1986 όταν στο Πάρκο Ελευθερίας έγινε μια μεγάλη συναυλία για την ειρήνη και τον αφοπλισμό. Στη συναυλία συμμετείχαν η Δήμητρα Γαλάνη, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, ο Νικόλας Μητσοβολέας και ο Κώστας Γανωτής.

Πέμπτη 23.12.2021, ώρα 23:00. Συναυλία της Μαίρης Λίντα στο Studio Β της ΕΡΤ με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, 2010, σε μετάδοση της Μαρίας Κοζάκου.

Μαέστρος ο Ανδρέας Πυλαρινός. Αριστουργήματα που έγιναν λαϊκός ψίθυρος από τον Μανώλη Χιώτη, τον Τάκη Μωράκη, τον Μάνο Χατζιδάκι και τον Μίκη Θεοδωράκη σε μια μαγική βραδιά με την αειθαλή Μαίρη Λίντα.

Παρασκευή 24.12.2021 – Παραμονή Χριστουγέννων, στις 23:00. Χριστουγεννιάτικη συναυλία από το Studio C της ΕΡΤ, 2009, σε μετάδοση του Χρήστου Καρυώτη. Μια συναυλία-δώρο από την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ σε διεύθυνση Ανδρέα Πυλαρινού, με σολίστ την Τζίνα Φωτεινοπούλου και με τη συμμετοχή της Παιδικής Χορωδίας Ευμέλεια. Ό,τι αναμένει να ακούσει κανείς τη βραδιά που υποδεχόμαστε τα Χριστούγεννα!

Πολλές αγκαλιές από… βιβλία!

Από τη Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου και για δύο εβδομάδες το Δεύτερο Πρόγραμμα δωρίζει βιβλία, πολλά βιβλία! Φέτος επικεντρωνόμαστε στην παιδική και εφηβική λογοτεχνία και με την επιμέλεια της Σύσσης Καπλάνη συγκεντρώσαμε δώρα με «ειδικό βάρος», καθώς αντί μεμονωμένων βιβλίων, οι τυχεροί ακροατές του Δεύτερου κερδίζουν από μια ολόκληρη σειρά βιβλίων. Η μια αγκαλιά βιβλίων θα είναι όλοι οι τόμοι του Χάρι Πότερ! Αλλά και του Ευγένιου Τριβιζά, του Τ. Ρ. Ρ. Τόλκιν, καθώς και Κλασικά Εικονογραφημένα, Graphic Novels για παιδιά και φυσικά, βιβλία σύγχρονων Ελλήνων συγγραφέων παιδικής και εφηβικής λογοτεχνίας. Όλοι οι διαγωνισμοί γίνονται on line μέσα από τη σελίδα του Δεύτερου.

Νέα κάλαντα σε παραδοσιακές μελωδίες!

Την παραμονή των Χριστουγέννων, το Δεύτερο Πρόγραμμα -σε πρώτη ραδιοφωνική παρουσίαση- μεταδίδει στο ακριβώς κάθε ώρας, από τις 6 το πρωί, νέα κάλαντα πάνω σε παραδοσιακές μελωδίες, από τη Χορωδία της ΕΡΤ, το μουσικό σχήμα που ίδρυσε ο Μάνος Χατζιδάκις το 1977, το ένα εκ των τριών Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ.

Συγκεκριμένα θα ακούσουμε:

  • Κάλαντα Προποντίδος σε χορωδιακή επεξεργασία Μιχάλη Αδάμη. – Μικτή Χορωδία a cappella.
  • Πόψε Χριστός γεννήθηκε – Κάλαντα Χριστουγέννων Ανατολικής Θράκης, σε χορωδιακή επεξεργασία Κώστα Τσούγκρα.  – Μικτή Χορωδία a cappella. (soli: Μαρίνα Ρετσκάλοβα, Μαρία Γουγούση, Αναστασία Αγγελοπούλου)
  • Ποντιακά Κάλαντα (Περιοχή Κερασούντος), σε χορωδιακή επεξεργασία Χρήστου Σαμαρά.  – Μικτή Χορωδία a cappella.
  • Κάλαντα Χριστουγέννων Προποντίδος, σε χορωδιακή επεξεργασία Ιωσήφ Παπαδάτου. – Μικτή Χορωδία a cappella.
  • Σαράντα Μέρες – Παραδοσιακά κάλαντα  Θράκης, σε χορωδιακή επεξεργασία Τάσου Ρωσόπουλου.  – Μικτή Χορωδία a cappella.
  • Κάλαντα Καστοριάς, σε χορωδιακή επεξεργασία  Τάσου Παππά.-Μικτή Χορωδία  a cappella.
  • Ελάτε εδώ γειτόνισσες – Κάλαντα Ηπείρου, σε χορωδιακή επεξεργασία  Βιτάλη Καραγκεζίδη. – Μικτή Χορωδία  a cappella.
  • Άναρχος Θεός – Βυζαντινά κάλαντα του Δημήτρη Παπαδημητρίου.- Μικτή Χορωδία, άρπα, κρουστά. Κρουστά: Μιχάλης Διακογιώργης, Φώτης Κόλλιας, Δημήτρης Κοντός, Άρπα: Λίλια Εσίποβα.
  • Κάλαντα Χριστουγέννων Μετσόβου Ιωαννίνων, σε χορωδιακή επεξεργασία Χρήστου Σαμαρά.– Μικτή Χορωδία a cappella.
  • Κάλαντα Προποντίδος, σε χορωδιακή επεξεργασία Μιχάλη Οικονόμου. – Μικτή Χορωδία, πιάνο. Πιάνο: Θάνος Μαργέτης

Διεύθυνση Χορωδίας: Νίκος Βασιλείου, Μιχάλης Παπαπέτρου (στο “’Πόψε Χριστός γεννήθηκε”- Κάλαντα Χριστουγέννων Ανατολικής Θράκης).

Οι Χριστουγεννιάτικες ιστορίες των ακροατών του Δεύτερου

Ανήμερα τα Χριστούγεννα, 14:00-16:00, θα ακούσουμε τις ιστορίες που έστειλαν οι ακροάτριες και οι ακροατές, όπως τις διάλεξαν τα… ξωτικά του Δεύτερου, σε επιμέλεια Ιωάννας Νιαώτη και Μαρίας Κοζάκου.

_______________________________

Info

«Στολίσαμε και σας περιμένουμε!»

Χριστούγεννα στο Δεύτερο Πρόγραμμα 103.7

Δευτέρα 20 – Σάββατο 25 Δεκεμβρίου #defteroprogramma

Live Streaming: www.deftero.gr

Facebook: www.facebook.com/defteroprogramma.fm

Instagram: https://www.instagram.com/defteroprogramma/

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Δεύτερου: https://webradio.ert.gr/programma-deftero/

Source link