Καταδικάστηκε 46χρονος για δημοσιοποίηση ροζ βίντεο εν αγνοία της συντρόφου του – Τι λέει η καταγγέλλουσα στην ΕΡΤ


Τον εφιάλτη που έζησε επί τεσσεράμισι χρόνια μια 46χρονη γυναίκα από το σύντροφο της περιγράφει στην κάμερα της ΕΡΤ. Ο άνδρας δημοσίευσε σε ροζ ιστοσελίδα δύο βίντεο με τις συνευρέσεις τους, εν αγνοία της ίδιας. Ο δράστης καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 15 μηνών με αναστολή για παραβίαση ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων.

Ενώπιον του δικαστηρίου η γυναίκα υποστήριξε ότι εξαιτίας της δημοσιοποίησης βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και δεν μιλά ούτε με τη μητέρα της.

Η δημοσιοποίηση των βίντεο έγινε πριν από τεσσεράμισι χρόνια σε ιστοσελίδα ανταλλαγής ερωτικών συντρόφων εν αγνοία όμως της 48χρονης.

Όπως περιγράφει στην ΕΡΤ 3 η καταγγέλλουσα: “Είδαν ένα βίντεο με μια κοπέλα που μου μοιάζει και τελικά ήμουν εγώ. Έπαθα σοκ, ταλαιπωρούμαι εδώ και 4,5 χρόνια. Απευθύνθηκα στο ηλεκτρονικό έγκλημα”.

Από τότε η γυναίκα ζει έναν πραγματικό εφιάλτη: “Πολύ άγχος, πολύ αγωνία, πολύ ντροπή μιλάμε για εκμετάλλευση. Εγώ μαραζώνω έχω πάθει κατάθλιψη και πολλά άλλα, από αυτό το σοκ. Νιώθω ότι εφ’ όρου ζωής θα διασύρομαι. Δεν μπορείς να το συμμαζέψεις αυτό. Τα θύματα του ηλεκτρονικού εγκλήματος θέλουν στήριξη”.

Εξαιτίας της δημοσιοποίησης η 48χρονη άρχισε να έχει προβλήματα με τον κοινωνικό της περίγυρο.

Η γυναίκα έφτασε σε σημείο να σταματήσει να επισκέπτεται τον τόπο καταγωγής της αλλά και να αποξενωθεί από τη μητέρα και τον αδελφό της.

Όπως επισημαίνει ο συνήγορος της καταγγέλλουσας “Η πελάτισσα μου έχει καταστραφεί έχει αφήσει τη δουλειά της, πήγαινε γυμναστήριο, έχει αφήσει το γυμναστήριο, γιατί την αναγνωρίζουν όλοι”

Η γυναίκα κατέθεσε μήνυση υποστηρίζοντας μάλιστα, ότι ο πρώην σύντροφός, αποκόμισε και οικονομικό όφελος από τα βίντεο. Ο 46χρονος καταδικάστηκε σε 15 μήνες φυλάκιση με αναστολή για παραβίαση προσωπικών δεδομένων

Όπως υποστήριξε ο δράστης “Ανέβασα το βίντεο σε ιστοσελίδα ανταλλαγής συντρόφων με κωδικούς και από εκεί ξέφυγε. Προσπάθησα να τη βοηθήσω, να πάμε μαζί στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος”.

Ο συνήγορός του 46χρονου υποστηρίζει: “Άγνωστοι δράστες – γιατί υπάρχει αυτή η δυνατότητα – υποκλέψαν το υλικό και το διέδωσαν περαιτέρω. Ο εντολέας μου συνεργάστηκε με την κυρία προσπάθησε να τη βοηθήσει, αλλά είναι δύσκολο να βρεθεί ποιοι είναι οι πραγματικοί ένοχοι”.

Ο 46χρονος αφέθηκε ελεύθερος, με τις γυναίκες που έχουν υποστεί τέτοιου είδους κακοποίηση να ζητούν τη μετατροπή του αδικήματος σε κακούργημα.

 

Ρεπορτάζ: Κώστας Καντούρης

Πηγή: ΕΡΤ3Source link