3ο Regularity Μόντε Βοστίτσα & μνήμες «Ελίκεια’78»


Το «3ο Rally Regularity Μόντε Βοστίτσα» ολοκληρώθηκε με επιτυχία στο Αίγιο και ήταν ο τελευταίος γύρος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος οδηγών και συνοδηγών Regularity Rally της ΟΜΑΕ. Διοργανώθηκε από το Αθλητικό Σωματείο Α.Λ.Μ.Α – ΑΙΓΙΟΥ σε συνεργασία με ΣΜΑ ΤΡΙΣΚΕΛΙΟΝ, ΕΛΙΑ, E.Λ.Κ.Α και τη βοήθεια του ΝΠΔΔ Αιγιαλείας. Ιθύνων νους ο Γιάννης Καράμπελας. Τόπος αφετηρίας-τερματισμού η πλατεία Υψηλών Αλωνίων. Ηλιόλουστη Κυριακή και 162.500 μέτρα διαδρομής σε δύο σκέλη περίμεναν τα πληρώματα στην ευρύτερη περιοχή της Αιγιαλείας και των Καλαβρύτων. Οι δοκιμασίες ακριβείας χρόνου ήταν: Αίγιο, Καλάβρυτα, Πλανητερό, Κλειτορία, Αγία Λαύρα, Πετσάκοι και Πτέρη.

Ενθουσιώδης η υποδοχή των πληρωμάτων από την τοπική κοινωνία στο χωριό Κλειτορία κατά τη διάρκεια της ανασυγκρότησης, μετά το πρώτο σκέλος. Νικητές οι Νίκος Αρβανίτης-Ιωάννα Χαραλαμπάκη (Lancia Fulvia C -1972 ), Πρωταθλητές Regularity Rally για τη χρονιά που φεύγει.

Τα αποτελέσματα του αγώνα

Στην Πτέρη …
Συμμετείχαμε στο «3ο Rally Regularity Μόντε Βοστίτσα» και κινούμενοι με 45χλμ μέση ωριαία ταχύτητα στη δοκιμασία ‘’ Πτέρη’’, θυμηθήκαμε την ατμόσφαιρα στα ημερήσια ή και νυχτερινά ράλλυ της επαρχίας, στη δεκαετία του 1970. Μπροστά και πίσω από το σκόπευτρο της φωτογραφικής μηχανής. Εκείνα τα ασφάλτινα-χωμάτινα με τις πολλές συμμετοχές, τους πολλούς θεατές κι ανατρέξαμε στο χρονοντούλαπο .

Το «3ο Ράλλυ Αιγίου» είχε ενταχθεί στο πλαίσιο της πολιτιστικής εορτής «Ελίκεια 1978». 43 χρόνια μετά, δύο ασπρόμαυρες φωτογραφίες από εκείνη την Πτέρη του «3ου Ράλλυ Αιγίου»:
Η κεντρική φωτό του άρθρου αυτού, δείχνει την Alfa Romeo 1300 Junior των Νίκου Πασαλή – Αννίτας Παυλοπούλου – Πασαλή.

Η δεύτερη ασπρόμαυρη φωτό, από το σημείο τερματισμού της ειδικής διαδρομής.

Κείμενο φωτό-Τάσος ΑρωνίτηςSource link