Χρ. Ζούπας: Tι είπε ο γιατρός του Γιώργου Τράγκα για τα αίτια θανάτου και «το μήνυμα» του εκλιπόντος (video)


Χρήστος Ζούπας «Τον εκλιπαρούσα ακόμη και την τελευταία στιγμή να κάνει το εμβόλιο, δεν μπορούσε να εξηγήσει του λόγους, έδινε δικαιολογίες παιδιάστικες, όπως θα μού ανεβάσει το ζάχαρο που δεν συνάδουν με την προσωπικότητα του», είπε ο γιατρός του Γιώργου Τράγκα, μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις». «Δεν πρόλαβαν οι γιατροί να κάνουν τίποτα, γιατί με τη λοίμωξη απορρυθμίστηκε τόσο πολύ το ζάχαρο που άρχισαν όλα να έχουν αντίστροφη μέτρηση», εκτιμά ο ειδικός Παθολόγος – Διαβητολόγος, Χρήστος Ζούπας.

«Δημιούργησαν σωστά τις συνθήκες για να σωθεί αλλά με το σκιαγραφικό έπαθε ανουρία και νεφρική ανεπάρκεια»

«Όταν πας στο νοσοκομείο και παρουσιάζεις ένα καρδιαγγειακό πρόβλημα σε σώζουν χάρη στη στεφανιογραφία και την αγγειοπλαστική, αλλά το σκιαγραφικό κάνει ζημιά σε ορισμένους ανθρώπους στα νεφρά, παθαίνεις ανεπάρκεια και μπαίνεις σε έναν φαύλο κύκλο από όπου δεν βγαίνεις ποτέ», πρόσθεσε.

«Είχε μεικτή άποψη, ο Γιώργος Τράγκας. Από τη μια δεν πολυπίστευε ότι ένας αόρατος ιός μπορεί να δημιουργεί τόσα προβλήματα, από την άλλη ένιωθε δυνατός και ήταν εντυπωσιακά ανθεκτικός. Την ημέρα που νόσησε αναρωτιόταν αν πρέπει να κάνει κάτι», ανέφερε ο γιατρός και συνέχισε:

«Το περιβάλλον του δεν είχε εμβολιαστεί»

Ήταν μια παρέα δημοσιογράφων, φίλων και γνωστών όπου μολύνθηκαν κι άλλοι. Αναρωτιέμαι ακόμα και για παιδικούς μου φίλους τι τους ανάγκασε να αρνηθούν ένα σωτήριο μέσο που διαθέτει η ιατρική, είπε ο Χρήστος Ζούπας και τόνισε:

«Αντιπαράδειγμα ο Γιώργος και για όνομα του θεού κανείς δεν είναι άτρωτος. Δεν ξέρουμε ποιος θα μολυνθεί και ποιος θα βρεθεί σε ΜΕΘ και όταν διασωληνωθείς έχεις πιθανότητα επιβίωσης 50%.

«Νομίζω πως ο Γιώργος την πάτησε από παρέα»

Όλοι πρέπει να προστατευτούμε εκ προιμίου και να αποφεύγουμε τον συνωστισμό. Γιατί έτσι νομίζω πως ο Γιώργος «την πάτησε», είπε ο γιατρός περιγράφοντας:

«Ενώ είσαι μια χαρά, ξαφνικά καταρρέεεις από κύμα τοξινών. Αυτή η τοξικότητα της γλυκόζης δημιουργεί πρόβλημα σε όλα τα όργανα κι έτσι προκλήθηκε το καρδιαγγειακό. Δημιούργησαν σωστά τις συνθήκες για να σωθεί αλλά με το σκιαγραφικό έπαθε ανουρία και νεφρική ανεπάρκεια».

Ο Χρήστος Ζούπας είπε, αντί επιλόγου, ότι ο Γιώργος Τράγκας βοήθησε συνανθρώπους του που θεωρούσαν τον σακχαρώδη διαβήτη στίγμα, γιατί «ευθαρσώς έλεγε ότι δεν είναι ασθένεια αλλά τρόπος ζωής».

«Αυτό είναι το μήνυμα από τον Γιώργο»:

«Ακολουθούσε πιστά τις οδηγίες. Τα δύσκολα χρόνια της δεκαετίας του ’80 όταν όλοι τότε φοβόντουσαν να κάνουν ινσουλίνη, πέρασε το μήνυμα ότι μόνον αυτοί που κάνουν ινσουλινοθεραπεία μπορούν να έχουν ακόμη πολλά χρόνια. Αυτό είναι το μήνυμα από τον Γιώργο. Ηταν θηρίο κι αν δεν είχε μολυνθεί από τον κορονοϊό, δεν θα είχε μεγάλο πρόβλημα.

Πηγή: ΕΡΤSource link